Csőelzáró párna

Csőelzáró párna
A pneumatikus csőelzáró párna veszélyes rakománnyal történt balesetek alkalmával a környező csatornatorkolat és csővezeték lezárására, a talajvízszennyezés elleni védelemre, a környezetre ártalmas folyadékok visszatartására, összegyűjtésére és elvezetésére (bypass adapterrel és zárócsappal), újonnan lefektetett csatorna vízzáróságának vizsgálatára szolgál.
A csatorna torkolat vagy a csatorna másodpercek alatt lezárható a befolyó vagy felgyülemlő környezetkárosító folyadékkal vagy gőzzel szemben.

Az alap tömítőpárnát különböző adapterekkel lehet használni:
- vizsgálóadapterrel csatornák tömítettségének vizsgálatára
- bypass adapterrel folyadékok más csatornákba történő átterelésére

Egyszerűen kezelhető és megbízható, hosszú élettartamú és gazdaságos, rövid felöltési idejű. Anyagát tekintve két típus létezik, az egyik általános rendeltetésű, a másik speciális összetételéből fakadóan fokozott vegyi ellenálló képességű!
Az Ön igényeinek megfelelő típus és méret kiválasztásához kérje segítségünket! Készséggel állunk rendelkezésére konkrét tanácsokkal az eszköz legoptimálisabb használatával kapcsolatban.

Bérlés

A felfújható csődugó megvásárolható illetve ha csak rövidebb ideig van szüksége rá, nálunk az eredeti árának töredékéért kölcsönözheti is. A működtetéshez szükséges tömlőt, nyomásszabályzót vagy lábpumpát térítésmentesen biztosítjuk a bérelt eszközökhöz.

Csupán csak cégadatokra és kaucióra van szükség.
Jelenleg a 7 cm - 60 cm közötti átmérő lezárására alkalmas párnák bérlésére van lehetőség.
Működési
tartomány
Üzemi
nyomás
Nettó ár
(db/hét)
7-15 cm 2,5 bar 16.900,- Ft
10-20 cm 2,5 bar 17.900,- Ft
15-30 cm 2,5 bar 19.900,- Ft
20-40 cm 2,5 bar 22.900,- Ft
30-60 cm 2,5 bar 29.900,- Ft
A gumidugó használata egyszerű, gyors és biztonságos
Rendeltetésszerű használat: A Vetter cső- és ellenőrző-tömítőpárnát az alkalmazási célnak megfelelően csak sűrített levegővel és csak az adott nyomásfokozatú eredeti vezérlőszeleppel szabad feltölteni. Idegen eredetű vezérlőszeleppel történő feltöltés nem rendeltetésszerűnek minősül. Kizárólag az arra előirányzott csővezetékek lezárására, víz- illetve sűrített levegős nyomáspróbára, nyíltfelszínű vezeték víznyomás vizsgálatára és ideiglenes elkerülő vezeték (bypass) kiépítésére használható.

A 2,5 bar üzemi nyomású ballon 2,5 cm-től 100 cm átmérőig 10 m vízoszlop háttérnyomásig áll ellen, a 1,5 bar-os dugó 50 cm-től 140 cm átmérőig 5 m vízoszlop, a 0,5 bar-os rendszer 140 cm - 200 cm átmérő között 2 m vízoszlopig, a 6 bar nyomású pedig 10 cm-től 80 cm-ig 30 m vízoszlop háttérnyomásig áll ellen.

Hogyan működik?

Három féle módon tudjuk működtetni:
- vezérlőszervvel, töltőtömlővel és sűrített levegős palackkal
- vezérlőszervvel, töltőtömlővel és egyéb sűrített levegős forrással, mint pl. kompresszor
- biztonsági szeleppel ellátott lábpumpával (csak a kisebb levegőigényű ballonokhoz ajánlott)
Miután biztosította, hogy a munkaterületen csak az illetékes személyek tartózkodnak és kiválasztotta a követelményeknek megfelelő gumidugót (átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint a csővezeték belső átmérőjének) végezze el az eszköz, és a tartozékok teljességre és sérülésre vonatkozó vizsgálatát. Kösse össze a tömlőt és a vezérlőszervet a ballonnal, melyet teljes hosszában helyezzen el a csővezetékben, majd támassza ki! A támasztékot úgy kell elkészíteni, hogy a tömítőpárna lehetőleg nagy felületen meg tudjon támaszkodni. A gumidugót a támasztékhoz kell húzni és addig tölteni, hogy az a csővezetékben még mozgatható legyen. Mielőtt a vezérlőszerven keresztül feltöltené, hagyja el az aknát/csővezetéket.

Hol kell ehelyezni?

Az hogy az eszközt az aknában, vagy a csatornában helyezik el egyfelől a helyi lehetőségektől, másfelől az elvégzendő munkálatoktól függ. Bárhol is szeretnénk a folyadék útját lezárni, a ballon palástjának a teljes felületén kell felfeküdni és érintkezni a csatorna vagy az akna falával. Ellenkező esetben az eszköz nem tudja biztonsággal ellátni feladatát.

Hogyan kell karbantartani?

Minden használat után meg kell tisztítani. A tisztítás lehetőleg kézmeleg vízzel és szappanos oldattal történjen. Tilos a tisztításhoz vegyi tisztítószereket és/vagy magasnyomású forróvizes eszközt használni. Hagyja szobahőmérsékleten megszáradni.
Empack Kft.
1116 Budapest,
Hunyadi János út 162.
Elérhetőség
+36 1 208-5834
+36 1 208-5835
info@empack.hu
Nyitva tartás
H-P: 8-15 óráig