Spanifer

Spanifer
Spanifer néven terjedt el a szakzsargonban a rakományrögzítő heveder. Ez a többrétegű, műanyag (poliészter) szalagból készült, nagy szilárdságú rögzítőeszköz kivételes terheléseket visel el. Rugalmassága csillapítja a dinamikus erőhatásokat, megvédi és stabilizálja a rakományt. Kezelése végtelenül egyszerű. Közúti / vasúti / tengeri / légi szállítmányoknál egyaránt alkalmazható.

A jelenlegi MSZ EN 12195-2 szabvány határozza meg a rögzítő hevederek műszaki jellemzőit.
Egyrészes (végtelenített) vagy kétrészes kivitelben készülhet. Az egyrészes változatot előállítása során végtelenítik, ezáltal körbehúzhatóvá válik az áru és a rögzítendő felület körül. A kétrészes változat egy általában 50 cm-es rövid részből, horogból és a rögzítőgépből, illetve egy tetszőleges hosszúságú részből áll, melynek egyik oldalán egy horog van, a másik oldala pedig szabad, hogy átvezetve az árun a rögzítőgépbe lehessen befűzni.
A leggyakoribb méretekben (25, 35, 50 és 75 mm széles), LC125daN - LC5000daN rögzítőképességig raktárról megvásárolhatók.
Egyedi kialakítású és hosszúságú spaniferek rendelhetők.

Árak

Racsnis 1.500,- Ft-tól Részletes árak
Csatos 785,- Ft-tól Részletes árak

Jelzőcímke

Ne használjon olyan eszközt, amelyről hiányzik a címke vagy olvashatatlan annak tartalma!

Spanifer jelzőcimke
Az MSZ EN 12195 „Rakományrögzítő eszközök közúti járműveken. Biztonság” szabványsorozat rendelkezik a rögzítőerő számításáról, és többek között a mesterséges szálból készült rögzítőhevederekről. Európai szabvány lévén egységesen és az egész EU-ban érvényes.

A szabvány meghatározza a járművek rakodófelületén lévő áruk biztonságos szállítását lehetővé tevő rögzítőeszközök követelményeit és paramétereit, melyet a hevederszalag végére varrt jelzőcímke (is) tartalmaz.
Ehhez azonban tisztáznunk kell hogy a lapos, szőtt rakományrögzítő, milyen alapanyagból készült.

Mit jelölnek a színkódok?

A címke színe az alapanyagot jelöli:
Kék - Poliészter (PET), ez a legelterjettebb, széles hőmérséklet tartományban (-40 és +100 °C) használható, savaknak jól ellenáll.
Zöld - Poliamid (PA), a lúgoknak jól ellenáll, de a közepesen erős savak már roncsolhatják a szerkezetét, így ilyen környezetben nem használható.
Barna - Polipropilén (PP), olyan helyeken használatos, ahol szükség van a kémiai ellenállásra.
Figyelem! Ha a szállítás során az eszköz közvetlenül érintkezik vegyi anyagokkal, mindig csináljunk vegyi ellenállósági tesztet!

Milyen információkat tartalmaz a címke?

LC (Lashing Capacity) Rögzítőképesség: Az a legnagyobb húzóerő, amivel a használatakor a szőtt spanifert terhelhelni lehet. daN-ban (dekanewton) adják meg (hozzávetőlegesen 1 kg).
SHF (Standard Hand Force) Kézi működtető erő
STF (Standard Tension Force) Névleges feszítőerő: A feszítőmű karjának elengedése után megmaradó erő
„Emeléshez használni TILOS” figyelmeztetést
hosszát és anyagát
nyúlását LC esetén %-ban
gyártó nevét/azonosítóját
szabvány azonosító számát
Empack Kft.
1116 Budapest,
Hunyadi János út 162.
Elérhetőség
+36 1 208-5834
+36 1 208-5835
info@empack.hu
Nyitva tartás
H-P: 8-15 óráig