Párnazsák

Párnazsák - Bates Cargo Pak
A párnazsák a rakatok közötti rések kitöltésével támasztja meg és stabilizálja a rakományt. Nagy nyomásbíró képességük lehetővé teszi, hogy ellenálljanak a szállítás alatt fellépő erőhatásoknak és igénybevételnek. Rezgéscsillapító és lökésálló hatásával hatékony védelmet nyújt, a szállítási károkkal szemben. Használatával elkerülhetővé válnak a reklamációk, a kártérítési igények és a bizalom elvesztésének kockázata.
Alkalmazása hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez.

Az összes áruszállítási mód, és rakománytípus esetében használható, beleértve a raklapon, papírgöngyölegben, hordóban, dobozokban, zsákban szállított árukat, az általános rakományokat, gépeket, háztartási gépeket, elektronikus eszközöket, friss gyümölcs vagy hús, illetve konzervárukat is.

A töltőszelep kialakításától függően egyszer felhasználható (egyutas) vagy többször alkalmazható (többutas) kivitelben.
környezetbarát anyagokból készül, a papír, a PE fólia és a töltőszelep is 100%-ban újrahasznosítható
akár -25 és +65 Celsius fok közötti tartományban használható
páratartalomnak, nedvességnek kiválóan ellenáll
minimális tömegének köszönhetően könnyen kezelhető
egység kartonokba csomagolva kerül forgalomba
méretben, teherbírásban és felhasználhatóságban széles választék áll rendelkezésre
a leggyorsabb feltöltési és leengedési idő a piacon
egyszerűen helyére illeszthető, a nehezen hozzáférhető résekbe is
A TÖBBUTAS, TÉRKITÖLTŐ LÉGZSÁKJAINKAT MÁR BÉRELHETI IS, RÉSZLETEKÉRT KERESSE ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKAT!
Az Ön igényeinek megfelelő típus és méret kiválasztásához kérje segítségünket! Készséggel állunk rendelkezésére konkrét tanácsokkal az optimális elhelyezéssel kapcsolatban, hogy termékeink a lehető legjobb rakományvédelmet biztosítsák.

Alapanyag

Három rétegű extrudált PE, műanyag fóliából készülnek, típustól függően eltérő számú és vastagságú, ezáltal különböző teherbírású külső papírrétegből állnak, amik biztosítják a maximális teherbírást. A Plastic típust kívülről nem borítja papír réteg.

Szelep

A kiváló minőségű, szabadalmaztatott szeleprendszer garantálja a nagyon gyors feltöltést, és a levegő megtartását még a hosszú, akár több hónapos szállítás alatt is. A szelepet 360 fokkal el lehet fordítani, ami minden szögből lehetővé teszi a felfújást. Az összes szelep minden rakodási feltétel mellett könnyen kezelhető és felhasználóbarát. A többutas szelep nyitható és zárható, ezáltal a termék újra felhasználható.

Terhelhetőség

A maximális terhelés a zsák és a rakomány közötti rés méretétől függ. Az egyes típusok oldalán megtalálhatóak a teherrel szembeni ellenálló képességet bemutató adatok.

Feltöltés

Bates Standard Inflator-ral vagy Bates Quick Inflator segítségével fújható fel. Nem szabad érintkeznie éles vagy hegyes tárgyakkal, alulról legalább 5 cm-es rést szabadon kell hagyni az esetleges víz vagy más folyadékokkal történő érintkezések elkerülése érdekében.

Üzemi nyomás

Az ajánlott üzemi nyomás típustól függően: 0,2-0,4 bar. Összehasonlítva a magas robbanási nyomással, ez 3–8-as tényezőt jelent a kitöltött réstől függően.

A hőmérséklet változása esetén vegye figyelembe a következőket:
- Ha az eszközben a levegő hőmérséklete jelentősen csökken felfújás után, akkor a benne uralkodó nyomás lecsökken. Ezt úgy lehet kompenzálni, hogy az üzemi nyomást kissé növelni kell.
- Ha az eszközben a levegő hőmérséklete jelentősen emelkedik felfújást követően, akkor a benne uralkodó nyomás is megnő. Ez esetben az üzemi nyomást kissé csökkenteni kell.

Felfújás során természetesen figyelembe kell venni, hogy a rakomány és a csomagolás képes-e ellenállni a kiválasztott üzemi nyomásnak.

Leengedés

A többutas típusok leengedése a nyomógomb lenyomásával történik, amely kinyitja a szelepet, lehetővé téve a levegő kiáramlását. A légzsákot ki kell húzni az áru mellől és feltekercselni (ez jelenti a leengedési időt). Nagyon fontos bezárni a szelepet a leeresztés után, így az védve van a sérülésektől és a szennyeződésektől.

A Bates Cargo-Pak® rögzítő légzsákok használata egyszerű, gyors és biztonságos

Üres állapotban a rakomány közötti hézagokba kell helyezni, majd fel kell fújni sűrített levegővel, ami mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.
Törekedni kell, hogy a kitöltendő nyílás szélessége a lehetőség szerinti legkisebb legyen. Ha nő a kitöltendő nyílás, akkor a felfújható párnazsák teherbírása csökken. Ilyenkor használjunk inkább 2 vagy 3 darabot.
Sohasem közvetlenül egymás után tegyük, hanem az áruk közé, hogy a lehető legnagyobb felületen vegye fel a terhelést.

A nagy súrlódási együtthatónak köszönhetően nem mozdul el a helyéről a szállítás során.

Amikor az áru rendeltetési helyét elérte, az eszközök leeresztése néhány másodpercet vesz igénybe, így a  kirakodás során elkerülhető az időveszteség.
Empack Kft.
1116 Budapest,
Hunyadi János út 162.
Elérhetőség
+36 1 208-5834
+36 1 208-5835
info@empack.hu
Nyitva tartás
H-P: 8-15 óráig