Rakományrögzítő

Rakományrögzítő
Rakományrögzítő
Rakományrögzítő eszközök használata a teherfuvarozásban ma már nem csak hogy nélkülözhetetlen, hanem kötelező is. A szállítási feladatok gyarapodásával párhuzamosan a gépjárműpark is növekszik. Mindenkinek az az érdeke, hogy a szállítás során megmozgatott hatalmas terméktömeg a feladótól károsodás nélkül érkezzen meg a címzett rendeltetési helyére. Ha a termék, vagy akár csak a csomagolása sérült, akkor a gyártó újabb megrendelések hiányában könnyen elveszítheti ügyfeleit. A végfelhasználó pedig a terméket nem kapja meg a kívánt minőségben és neki kell gondoskodnia a részlegesen vagy teljesen tönkrement termékek kezeléséről. A szállítás során esetlegesen bekövetkező károk egyrészről komoly anyagi kellemetlenséget okoznak a sofőrnek, másrészről kutatások igazolják, hogy jelentős mértékben elvonja a gépkocsivezető figyelmét a nem megfelelő vagy hiányos rakományrögzítés ténye. A rosszul, vagy hiányosan rögzített rakományú teherjármű veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét.

Egy szállítás megszervezése és lebonyolítása csakis akkor lehet optimális, ha az áruk védelme is kielégítő. A rakomány elhelyezése, rögzítése jelentősen befolyásolja a haszongépjármű menettulajdonságait. Nincs egyfajta eszköz amivel mindenféle terméket, minden szállítási körülmény között megfelelően rögzíthetünk. Létezik olyan rögzítő eszköz, ami része a teherjárműnek, mint például a gépkocsioldal és a homlokfal, de ezek önmagukban általában nem nyújtanak elegendő védelmet. Ilyenkor kell gondoskodni kiegészítő rakományrögzítőről is.

Széles termékpalettánkból minden rögzítési feladathoz kínálunk megfelelő megoldást:

- polyester szalagból készült spanifer, másnéven rögzítő heveder
Többrétegű műanyag (polyester) szalagból készül. Ezt a rögzítő eszközt egyes források szerint a II. Világháborúban fejlesztették ki a légi szállításokhoz. Két féle kivitelben készülhet: egyrészes (végtelenített) vagy kétrészes kivitelben. Az egyrészes változatot előállítása során végtelenítik, ezáltal körbehúzhatóvá válik az áru és a rögzítendő felület körül. A kétrészes változat egy általában 50 cm-es rövid részből, horogból és a rögzítőgépből, illetve egy tetszőleges hosszúságú részből áll, melynek egyik oldalán egy horog van, a másik oldala pedig szabad, hogy átvezetve az árun a rögzítőgépbe lehessen befűzni.
- rögzítő rúd vagy árukitámasztó és végzáró rúd
A rögzítő rúd merev falú járműben használatos, a végzáró rúd pedig a ponyvás felépítmény rögzítőeszköze. Feladatuk azonos: biztosítják, hogy az áru ne tudjon elcsúszni vagy elmozdulni a rakfelületen.

Rakományrögzítő eszközeink

- rögzítő fül
A rakományrögzítés fontos eleme, a fellépő erőhatás közvetítésére szolgál a rögzítő heveder és a felépítmény között.
- konténerháló
Nyitott felépítménynél használják ömlesztett vagy kisebb tömegű áru rögzítésére. De hasznos segítség a darabáru fuvarozásnál, a légi szállításnál, vagy egyszerűen egy dobozos járműben, sőt akár egy kombi személyautóban is az utastér és a csomagtartó elkülönítésére.
- rögzítő légzsák
Kíméletes rögzítőeszköz az áru védelmére. A légzsák a rakatok között található rések kitöltésével támasztja meg és stabilizálja a rakományt. Rezgéscsillapító és lökésálló hatásával megakadályozza a szállítás során bekövetkezendő károk kialakulását.
- spanyolzár
Más szóval hevederzár. Egy olyan egyedi ajtózár, amely a felépítmény hátsó, dupla ajtójának a zárására, rögzítésére szolgál.
Cím
Empack kft.

1116 Budapest,
Hunyadi János út 162.
Kapcsolat
info@empack.hu

Tel: +36 1 208-5834
Fax: +36 1 208-5835
Nyitva tartás
H-Cs: 8-16 óráig
P: 8-15 óráig

Adatvédelmi tájékoztató