Vetter párna

Vetter párna
Vetter párna
A Vetter párna olyan sűrített levegővel működő eszköz, amely a levegő hatására térfogatát jelentősen megnövelve alkalmas emelésre illetve csőelzárásra.
Az emelőpárna a levegő erejét kihasználva rövid idő alatt, fokozatmentesen képes hatalmas terheket megemelni nagy emelési magasságba, ipari felhasználás során nyomóerőt képez. A kör vagy tojás profilú csőelzáró párna, más néven gumidugó vagy csőelzáró ballon vízelvezető csatorna vízzáróságának a vizsgálatára szolgál. Segíthet továbbá, ha a tartály túlfolyik és szivárog, illetve ha olyan folyadék lép ki belőle, amely az embert vagy a környezetet veszélyezteti. Rendeltetését tekintve két fő típus különböztethető meg: az egyik a pneumatikus emelőpárna, a másik a folyadék elzáró párna.
A pneumatikus emelőpárna nagy felületű és robusztus kivitelű, villámgyors segítséget nyújt, ha jelentős erőkifejtésre, nagy emelési magasságra vagy rendkívüli pontosságra van szükség. Immáron már öt évtizede tesz jó szolgálatot a tűzoltóságnál, a műszaki mentésnél, valamint az iparban. Ha a mentési munkálat nehéz körülmények között folyik vagy baleset következményét kell megszüntetni, például bármely tűzoltóautó vagy rendőrautó elsősegélynyújtó felszerelése lehet. Különösen alkalmas felborult járművek felemelésére, személygépkocsik, buszok, zárt felépítményű tehergépjárművek, vasúti és földalatti vasúti kocsik vékony lemezből készült karosszériaelemein történő emelésére. Valamint járművek visszaemelésére vagy akár kis repülőgépek megemelésére is. Továbbá felhasználható földrengéseknél a törmelék alatt rekedt emberek kimentésénél, ahol a rendelkezésre álló nyílás csupán egy kézbenyújtására elegendő és nem teszi lehetővé szokványos emelőpárnák vagy feszítőkészülékek használatát. Laza, ingoványos vagy hóval borított talajon is használható, valamennyi talajegyenetlenséghez (mint például kavics, kőhordalék, vagy sín) hozzáigazodik. Fáradhatatlan és erős segítőtárs az ipar számos területén. Pl. ha súlyos gépeket kell emelni vagy egyensúlyban tartani, de kőfejtéseknél is korszerű és csekély költséggel működő fejtőszerszám lehet.

Vetter párnák

A csőelzáró párna gondoskodik arról, hogy a veszélyes anyagok ne kerüljenek a csatornarendszerbe illetve, hogy a csatorna szivárgásait meg lehessen állapítani, ezen felül megakadályozza gőzök és mérges gázok kilépését a csatornából. A tömítőpárna használata megakadályozza a szennyvíz visszafolyását csőtöréseknél, áradásoknál, csatornák ellenőrzésénél és tisztításánál, valamint karbantartásánál és helyreállításánál. Számos megoldás található a tartályokon, csővezetékeken keletkezett szivárgások, repedések léktömítő párnákkal történő gyors tömítésére. Egy tartályban vagy csőben található lék mindig egy gyenge pontot jelent, ezért a további rongálódást el kell kerülni. Ezt úgy érheti el, ha csak annyira tölti fel a léktömítőt, hogy a folyadék szivárgása megszűnjön.
A pneumatikus párnában kopó alkatrészek nincsenek, tehát karbantartást nem igényel, rendeltetésszerű használat mellett hosszú az élettartama.
Cím
Empack kft.

1116 Budapest,
Hunyadi János út 162.
Kapcsolat
info@empack.hu

Tel: +36 1 208-5834
Fax: +36 1 208-5835
Nyitva tartás
H-Cs: 8-16 óráig
P: 8-15 óráig

Adatvédelmi tájékoztató